Agile coaching

Zoek je een ervaren Agile coach die maatwerk kan bieden voor jouw organisatie?

Sinds 2011 ben ik actief als LEAN/Agile Coach. Agile werken is allang geen hype meer, en steeds meer organisaties raken door de bewezen resultaten van koplopers in de markt overtuigd van de toegevoegde waarde ervan. Agile werken is fun en geeft meer verbinding. Het verbindt teams aan elkaar en aan de purpose, de bedoeling van je organisatie, waardoor mensen meer zingeving ervaren en doelgerichter kunnen werken.
Ik help je graag om een Agile Transformatie in te zetten. Ik heb eerder grote transformaties begeleid bij Achmea, ING, ABN AMRO en ICS. Begin 2021 lanceer ik een online training “Zelf Agile werken opstarten” om deze manier van werken veel laagdrempeliger toegankelijk te maken voor allerlei organisaties. Juist in deze tijd van verplicht thuis en online werken kan deze manier van werken voor veel meer verbinding en vitaliteit zorgen. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met me op.

meer informatie
 • Agile HR

  Wil je weten wat Agile kan betekenen voor HR of wat de impact is op HR?

  Ik heb grote transformaties begeleid bij onder andere ING HR Nederland en ABN AMRO HR. Ik durf wel te zeggen dat ik daardoor één van de meest ervaren Agile HR transformatie coaches ben in Nederland. Mijn persoonlijke visie is, dat HR eigenaar zou moeten zijn van de Agile Way of Working. Wie anders dan de People Experts? Agile werken is een cultuurverandering. Daarom is zelf Agile werken voor HR zo waardevol en belangrijk. Zo blijven je diensten goed aansluiten bij de behoeften van je veranderende business. Laat deze beweging je niet overkomen, maar pak de regie door het voortouw te nemen.

 • Agile Governance

  Zoek je een expert die kan helpen om je Governance en besluitvormingsprocessen goed aan te laten sluiten bij de bedoeling van jullie organiatie, ter ondersteuning van snellere resultaten?

  Een goed gedragen besluitvormingsproces is essentieel om Agile op grotere schaal te laten werken. Strategische doelen doorvertalen naar elk niveau van de organisatie kan enorm energiegevend zijn. Ik heb geleerd dat het een belangrijke drijvende kracht is achter de benodigde cultuurverandering en begin daarom zo snel mogelijk met het implementeren van een Agile Governance. Heel praktisch begin je met het creëren van een backlog en het prioriteren hiervan. Prioriteren doe je op basis van klantwensen én de purpose, de bedoeling van je organisatie. Vervolgens vertaal je deze door naar hele concrete brokken werk voor elk passend niveau (strategisch, tactisch en operationeel). Dit vereist tijd en discipline, maar creëert enorm veel draagvlak en wijsheid binnen de organisatie. Ik zeg; begin gewoon en ontdek wat de kracht ervan is. Ik kan je helpen valkuilen te vermijden en sneller resultaat te boeken.

 • Agile Leiderschap

  Wil je voorop lopen in de transformatie naar een wendbare, meer klantgerichte organisatie? Zoek je handvaten hoe jij jouw leiderschap effectiever kan invullen terwijl je ook nog gewoon jezelf kan zijn?

  Agile Leiderschap is persoonlijk leiderschap. Het gaat over vóórgaan in continue leren en ontwikkelen, vanuit persoonlijke kracht en authenticiteit. Daarvoor is het nodig een veilige setting te creëren. Als mensen open durven te zijn over wat ze lastig vinden en gezien worden voor waar ze al goed in zijn, begint het echte leren. Het voeren van moedige gesprekken is hierbij de basis. Herkenbaar?  Een van de werkvormen die ik graag toepas, is het opstarten van intervisie tussen leidinggevenden. Onder mijn regie leren jullie van elkaar en kunnen jullie experimenteren met de tools die ik je aanreik en vervolgens in je eigen teams implementeren. Onderwerpen als Agile Governance, Stakeholdermanagement, Performance management komen hier voorbij.

 • Agile mindset

  Stel je jezelf de vraag, wat Agile werken nou echt betekent? En hoe je het kunt laten landen op de werkvloer in de dagelijkse werkzaamheden?

  Het Agile manifesto is de basis, een aantal simpele principes. Wat dat praktisch vraagt van iedereen in gedrag is mijn expertise. Het ontwikkelen van de juiste mindset is hiervoor de basis. Het gaat dan over zaken als; fouten maken mag, de kracht van kwetsbaarheid, growth mindset vs fixed mindset, geweldloze communicatie, persoonlijke effectiviteit en purpose, teamrol management. Ik heb me in mijn aanpak laten inspireren door goeroes als Chris Argyris, Stephen en Patrick Covey, Peter Senge, Patrick Lencioni, Meredith Belbin, Lyssa Adkins.