Achtergrond

Achtergrond

Mijn persoonlijke reis

Het gaat niet over mij; het gaat over jou! Maar ik kan me goed voorstellen dat je wat meer over mij wil weten. Ik vertel je graag over mijn eigen ontwikkelpad.

In 1972 werd ik geboren als vijfde kind in een pioniersgezin; mijn ouders waren uit het Groninger land vertrokken naar de Noordoostpolder. Mijn vader was automonteur, er was weinig geld, maar mijn moeder wist van een dubbeltje een kwartje te maken. Pionieren 2.0 betekende in mijn geval dat ik niet net als mijn broers ging studeren in Amsterdam, maar eerst een jaar au-pair werd in Amerika. Hard werken, vrienden voor het leven maken, veel reizen, ongelooflijk veel geleerd in dat jaar.

Terug in Nederland ging ik psychologie studeren in Amsterdam, kreeg een bijbaan bij de Corporate Finance club van een van de big 5 zodat ik ook de gedroomde afstudeerstage in New York voor elkaar kreeg. Daar verliefd worden op een ander bleek wel het breekpunt in mijn relatie van 6 jaar. Mijn partner van toen en ik hadden niet helemaal dezelfde ideeën over een aantal belangrijke dingen in het leven.

In 1999 leerde ik mijn huidige partner kennen, en binnen twee weken wist ik het: Hij is de vader van mijn kinderen. Met Bart aan mijn zijde kon ik zowel mijn zakelijke ambities realiseren als een gezin stichten en een sociaal leven erop na houden.

Uiteraard is de ervaring die ik zelf met relaties heb opgedaan inspiratie geweest voor mijn wens om als relatietherapeut werkzaam te zijn. Het feit dat mijn oma in de jaren '30 de moed had te scheiden van haar alcoholverslaafde man en daarna hertrouwde met mijn opa, heeft dit ook zeker beïnvloed.

In 2008 begon ik voor mezelf. HR opdrachten, verandertrajecten. Individuele- en teamcoachingstrajecten. Toen ik in 2015 overspannen raakte, inmiddels vier kinderen en een eigen huis rijker, realiseerde ik me dat ik te weinig tijd investeerde in waar ik zelf echt blij van werd. Om alle ballen in de lucht te kunnen houden moest ik mijn aandacht gaan richten op dingen waar ik echt energie van kreeg. Ik besloot de opleiding tot relatietherapeut te gaan volgen, iets waar ik al sinds mijn 30e van droomde. En het bijzondere is dat er sinds die tijd alleen nog maar opdrachten op mijn pad kwamen die precies bij me pasten.

Mijn certificaat als relatietherapeut heb ik ingelijst. Ik dacht dat ik al heel wat in mijn rugzak had, maar het werken op de systemische laag heeft mij zoveel diepere inzichten gebracht. Een opstelling van 20 minuten gaf mij persoonlijk meer inzicht dan 1,5 jaar psychotherapie.

Ik geniet ervan cliënten en organisaties te kunnen begeleiden vanuit al deze verschillende perspectieven en met alle tools die ik heb verzameld. En geloof me, er zit meer overlap tussen Agile werken en Relatiecoaching dan je zou denken. Uiteindelijk gaat het allemaal over in verbinding zijn. Wat daar voor nodig is, is moedige gesprekken voeren. Ik leer je om dat te doen.

Mijn persoonlijke stijl? Ik ben heel direct en resultaatgericht maar krijg vaak te horen dat ik rust uitstraal. Ik denk dat dat komt omdat ik mensen accepteer zoals ze zijn. Ik hou van mensen in alle soorten en kleuren. Ik heb de moed om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken, heb een bepaalde speelsheid en humor in mijn aanpak, en focus op het overdragen van skills en tools. Ik ben 100% bij jou betrokken en ik geloof dat ik dat het beste kan doen door je een spiegel voor te houden en de dingen bij de naam te noemen.
Mijn missie is mensen in hun kracht te zetten en (opnieuw) te verbinden aan hun persoonlijke doelen en gezamenlijke doelen. Of dat nou in een organisatie is, een team, binnen een relatie of gewoon als individu.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

0
jaar psycholoog/organisatiecoach
0
jaar Belbin teamcoach
0
jaar LEAN/Agile coach
0
jaar Agile HR expertise
0
jaar actief als Relatietherapeut

Opleiding & Training

Elk jaar een opleiding

Gerda in beeld:

Hoe en waar ik werk